Упознајте наше колеге | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Упознајте наше колеге 

Др Ненад Којић је дугогодишњи професор на нашој Високој ICT, на студијском програму Интернет технологије.
Марија Зајегановић је дугогодишњи наставник у Високој ICT школи, инструктор у Локалној Cisco академији, инструктор у Микротик академији, као и инструктор у Huawei академији.

Јелена Лилић, студенткиња на смеру Комуникационе технологије је председница Студентске организације ICT и потпредседница Студентског парламента Академије техничко-уметничких струковних студија Београд.

Наши студенти са ИТ-a, Жарко Јовић, Мартин Биришић и Тигран Парун, били су део Еразмус+ програма. Са нама су поделили своја невероватна искуства која су стекли са путовања у Пољској.

Колегиница Ивана Секуловић је наша службеница за односе са јавношћу и маркетинг.

Професорка Биљана Гргуровић je била дугогодишњи руководилац студијског програма Поштанско-логистички системи који у нашој школи постоји још од њеног оснивања, 1974. године. Биљана Гргуровић је професорка струковних студија, а њена стручна област су поштански саобраћај и логистика.

Колегиница Ана Анокић је професор на предметима из области математике и статистике на студијским програмима основних студија Комуникационе технологије, Поштанско-логистички ситеми и Банкарство и пословна информатика на коме је, истовремено, и руководилац студијског програма.

Колега Димитрије Борчанин је наш сарадник у настави на студијском програму Интернет технологије на предметима Web програмирање ASP, Практикум из Web програмирања PHP, Базе података и Практикум из база података. Препознат као изузетан студент у нашој Високој ICT школи и наставком мастер студија постаје део тима који реализује стручне предмете на овом студијском програму.

 

Реализација програма по дуалном моделу студија (ДМС) у високом образовању на територији Србије започела је у октобру 2021. године.

Данас три факултета и пет Академија струковних студија реализују студијске програме по дуалном моделу што је у збиру двадесет шест акредитованих студијских програма. Један од ових студијских програма је и СП Поштанско-логистички системи – једини који у овој области реализује свој програм и по дуалном моделу студија.

Колега Мирослав Ђорђевић је професор на стручним предметима из области електронике и телекомуникација на студијском програму основних студија Комуникационе технологије и на студијском програму мастер студија Мрежно и софтверско инжењерство на коме је, истовремено, и руководилац студијског програма.

Колегиница Даница Мамула Тартаља је дугогодишњи професор на нашој Високој ICT и у исто време је на студијском програму Интернет технологије руководилац модула Медицинска информатика.

 

Студентски парламент представља јако важан облик рада и деловања студената у циљу побољшања положаја студената, начина рада, решавања уочених проблема и унапређења свих процеса у високом образовању. Као таква, ова студентска организација делегира своје представнике у најбитније органе Акдемије и Одсека и има удео у доношењу најважнијих одлука.

Колега Ненад Теофиловић је дугогодишњи предавач на стручним предметима из области ИТ на нашој Високој ICT и у исто време је и стваралац познатих и награђиваних књижевних дела. Овим интервјуом желимо да нас упозна са овим изузетним даром који је поделио са својим читаоцима, као и о свом раду у улози предавача.

 

Александар Сугарис је наш професор на катедри Комуникационе технологије.

 

Валентина Малешевић је наш наставник Комуникационих модела, Менаџмента и Економије.