Активности у школи | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Активности у школи 

У склопу припремне наставе за пријемни испит из математике, Одсек Висока ICT организује пробни пријемни испит за полазнике припремне наставе у суботу, 8. јуна са почетком у 11 часова. Видимо се!

Са задовољством обавештавамо да наших 8 студената (од укупно 15 са свих Одсека) одлази у Данску и Шпанију на реализацију стручне праксе. Они ће путовати у Оденсу, Санта Сузану и Валенсију, а ми им овом приликом желимо срећан пут и пуно вредних, стручних искустава.

Одсек Висока ICT школа је у суботу, 23. марта 2024. године, организовао Велика отворена врата у трајању од 11.00 – 13.00 часова.

Том приликом су будућим студентима прослеђене најважније, тренутно доступне информације које се тичу уписа у школску 2024/25. годину, полагању пријемног испита, а упознати су и са новим акредитованим студијским програмима, као и активностима Студентске организације.

ARTECH студентска конференција представља јединствени догађај који спаја креативност и технологију. Окупљајући стручњаке из различитих области рада, под називом „Обликујте вашу будућност“, одржана је на Палићу од 07. до 10. марта 2024. године.

Предавања су одржана пред 120 учесника, а теме су биле следеће:

У суботу 2. марта 2024. године, на иницијативу професора др Ненада Којића, одржана су два гостујућа онлајн предавања за наше студенте са ИТ студијског програма.

На велико задовољство нашег ICT Одсека, 27. фебруара 2024. године, бивши студент ИТ-а, а садашњи Senior Software Engineer у Мicrosoft-у, Михаило Јоксимовић, поново је (на иницијативу професора др Ненада Којића) одржао предавање, овог пута на тему „Контејнеризација, виртуелизација и изолација - када, како и зашто“.

У понедељак 19. фебруара 2024. године, Александар Иконић, бивши студент Одсека са студијског програма Интернет технологије, на иницијативу професора др Ненада Којића, одржао је у Високој ICT школи гостујуће предавање.

Александар је запослен у компанији Chess.com скоро 10 година, тренутно на позицији Software архитекта, тако да је нашим студентима приближније објаснио то радно место и које одговорности оно подразумева. Осврнуо се и на свој рад као PHP Web Developera u firmama Realtina PL, Palm Tree Creative LLC, ItsMyPlay i POOL4TOOL.

Одсек Висока ICT школа свим студентима честита 4. април - Дан студената!

У понедељак 12. фебруара 2024. године, Вељко Рајковић, алумниста Одсека са студијског програма Интернет технологије, одржао је у Високој ICT школи гостујуће предавање. Вељко је запослен у компанији Vicert више од 4 године, тренутно на позицији Software Developer и Team Lead.