Активности у школи | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Активности у школи 

.

11. и 12. новембра 2021.

.

Традиција Школе има свој квалитет у сталној тежњи да држимо корак са најсевременијим захтевима тржишта и стручних компетенција наших студената.

.

Студијски програми основних студија, пратећи актуелности и трендове у области, иновирају своје наставне планове, тако да од школске 2021/22. године студенти могу да бирају нове предмете и то:
 

.

Поштовани студенти,

Још једном вас подсећамо да се настава у првом триместру школске 2021/22. године одвија по комбинованом моделу (онлајн и у просторијама Школе) што је назначено у распореду који је доступан и објављен на нашем сајту. Желимо вам успешну школску годину!

.

Веће студијског програма Мрежно и софтверско инжењерство на мастер студијама је донело одлуку да почев од школске 2021/2022. године уведе нови изборни предмет под називом Рутирање у WАN мрежама (у прилогу).

.

Локална Mikrotik академија Високе ICT школе и ове школске године организује обуку за MTCNA сертификат. Обуку могу похађати само студенти Високе ICT школе уколико пријаве предмет Практикум из рачунарских мрежа 2. Више информација везано за пријаву и реализацију курса можете наћи на https://www.ict.edu.rs/strucni-kursevi/mikrotik/mikrotik-akademija

.

У организацији СКАС-а (Студентска конференција академија и високих школа Србије) одржане су прве Спортске игре студената на Златибору. Поред наше Академије, учествовале су и Академија струковних студија Јужна Србија, Академија струковних студија Београд, Висока техничка школа струковних студија Нови Сад, Академија техничко-васпитачких струковних студија Ниш и Сирмијум.
Такмичења су организована у одбојци на песку, баскету 3x3 и футсалу.
У финалу кошарке и футсала такмичиле су се две екипе са наше Академије, једна са Одсека ВИШЕР, а друга са нашег Одсека.

.

Локална cisco академија у оквиру Одсека Висока ICT школа више од десет година припрема полазнике за најпознатији и најтраженији индустријски сертификат из мрежних технологија. Пријављивање за обуку за CCNA сертификат у оквиру локалне cisco академије Високе ICT се одвија током септембра, а постоје и посебне погодности за студенте Високе ICT.

.

Потписан уговор о дуалном моделу студија

Пошта Србије и Академија техничко-уметничких струковних студија у Београду потписале су Уговор о дуалном моделу студија у високом образовању, којим се спајањем теоријске наставе и учењем кроз рад код послодавца стичу и усавршавају практичне вештине студената Академије, посебно Одсека Висока ICT, односно студијског програма Поштанско-логистички системи, значајне за њихову каријеру и професионални развој.

.

  • Шта омогућава RSS (енгл. Really Simple Syndication) технологија?

RSS технологија је начин да се претплатите (без плаћања) на комплетан садржај или поједине делове омиљених web сајтова. Када то урадите, не морате да проверавате да ли на њима има нових садржаја, већ се нови садржаји појављују у Вашем читачу RSS feed-ова.