Активности у школи 

Ekonomska

У оквиру рекламне кампање представљања наставног плана и програма средњошколцима завршних година у гимназијама и средњим стручним школама, Висока ICT школа је имала прилику да се представи ученицима Прве економске школе и учествује у њиховој традиционалној економској трибини.

Bex Career Day у Високој ИЦТ школи

Дугогодишња сарадња са компанијом Bex Express 12.03.2019. имала је један нови облик: Career Day посвећен компанији Bex.  У оквиру овог дана, имали смо више активности, где је за почетак извршни директор Зоран Загорац одржао предавање студентима и ученицима средње ПТТ школе о принципима рада BEX курирске службе, са посебним освртом на технологију курирског процеса у самој компанији.

Упутнички промет у Пошти Србије

Катедра за поштанско-логистичке системе, традиционално, у циљу повећања сарадње са привредом, организује у просторијама Школе предавања из струке, уз посебно задовољство када су предавачи наши бивши студенти. У складу са том традицијом, у четвртак 21.02. 2019. организовано је стручно предавање нат ему „Упутнички промет у Пошти Србије“.  Предавање је одржао Марко Митрановић спец. струковни инж. саобраћаја, некада наш студент, а сада запослени у ЈП “ПоштаСрбије” у Сектору за оперативне послове финансијских услуга.

Школска слава

У недељу, 27. јануара, у Високој ИЦТ школи, у свечаној и достојанственој атмосфери, прослављена је школска слава Свети Сава. Захваљујемо се запосленима и драгим гостима који су својим присуством увеличали овај дан.

Oдржано предавање на тему „Складишни систем као логистички подсистем у оквиру компаније RALU logistika d.о.о."

Вероватно је једно од највећих задовољстава које наставик може да доживи у свом радном веку и могућност да слуша свог бившег студента у улози предавача.

Данас су то задовољство имали наставници студијског програма Поштанско-логистички системи.

Наша бивша студенткиња Марија Милошевић, специјалиста струковни инжењер саобраћаја, пред пуним анфитеатром у Високој ИЦТ школи, у петак 25. 2. 2019. одржала је предавање на тему „Складишни систем као логистички подсистем у оквиру компаније RALU logistika d.о.о."

Савремени експрес и логистички сервиси Поште Србије у функцији развоја е-трговине

Потреба усавршавања студената струковних студија неизоставно укључује сарадњу са различитим привредним ентитетима, пре свега у циљу проширивања постојећих знања студената из стручних области. Сарадња ЈП „Пошта Србије“ и Школе показала се, у досадашњем раду, веома успешном и то кроз различите облике.

Шампиони Универзитетске кошаркашке лиге

По трећи пут за редом кошаркаши наше школе освајају Универзитетску лигу Београда..У финалној утакмици против Високе школе за електротехнику и рачунарство, резултатом 45: 36, наша екипа осваја још једно злато. У блиставом низу освојених трофеја кошаркаши наше школе потврђују да су набоља спортска екупа коју је ова школа икада имала.

Квиз знања

У оквиру едукативног семинара који је организовала Студентска конференција академија и високих школа Србије на Златибору, част да учествују у Квизу знања припала је нашим колегама из Студентског парламента, Дејану Чанчаревићу и Душану Митровићу.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

У Висoкој ICT школи је 29. октобра 2018. године под покровитељством Црвеног Крста организована хуманитарна акција добровољног давања крви.
Студенти су били у могућности да покажу хуманост на делу у периоду од 11 до 16 часова, у сали 11, која је била припремљена за ову хуманитарну акцију.
На акцију је дошло 50 потенцијалних давалаца крви, од којих је чак 40 дало крв.
Захваљујемо се свима на показаној хуманости и верујемо да ће ова, већ традиционална акција, имати великог успеха и у будућности.

Euroijada2018

На Еуроијади, одржаној новембра месеца у Прагу, међу спортистима бројних европских земаља, наши кошаркаши су се изборили за бронзане медаље.

Ови врсни спортисти, по трећи пут за редом,  имају шансу  да освоје Универзитетску лигу Београда.

Позивамо све студенте да дођу у недељу, 16. 12. 2018, у 19 часова у Спортску халу "Ранко Жеравица" на Новом Београду, на финалну утакмицу Универзитетске лиге и пруже подршку својим колегама.