Активности у школи | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Активности у школи 

.

У четвртак,12.маја, одржана је акција добровољног давања крви у просторијама Високе ICT школе, коју је организовала Студентска организација наше школе у сарадњи са Институтом за трансфузију крви.

.

Одсек Висока IСТ школа нуди различите програме из области информационо- комуникационих технологија. Сваки од студијских програма традиционално има добру сарадњу са стручњацима и најважнијим институцијама и компанијама из своје области. Висока ICT школа, у најбољем интересу студената, са њима остварује различите облике сарадње – организација стручне праксе, извођење дела практичне наставе и израда завршних и мастер радова, организовање предавања експерата из привреде нашим студентима, као и друге облике које компаније, према својим специфичним карактеристикама, могу пружити.

.

У оквиру промотивних активности које су везане за упис у школску 2022/2023. годину Одсек Висока ICT је организовао Дане отворених врата.

.

Традиција Школе има свој квалитет у сталној тежњи да држимо корак између најсевременијих захтева тржишта и стручних компетенција наших студената.

.

Career Day за све заинтересоване студенте Одсека Висока ICT одржан је 14. априла у прелепом амбијенту парка наше Школе.
Компаније које су узеле учешће на овој манифестацији су DExpress, Bexexpress, Wiener Städtische osiguranje, Intermino Group, MikroElektronika, Prodyna, Orion telekom i Schrack Technik d.o.o. Представници компанија су били заинтересовани да пруже студентима корисне информације о делатностима компанија, условима запошљавања и кретањима на тржишту рада.

.

# Развој компетенција наших студената у складу са трендовима у пословном окружењу

.

# Континуирано иновирање постојећих предмета и увођење нових предмета

Студијски програми основних и мастер студија се мењају и осавремењују. Пратећи актуелности и трендове у области, иновирамо наше наставне планове и програме, тако да студенти могу да бирају нове предмете и то:

.

Објављивањем студентског водича “Упознај Еразмус 2021-2027” завршени су овогодишњи Еразмус дани који су трајали од 14. до 16. октобра и у чијем је обележавању учествовала и Еразмус студентска мрежа Србије.

Ове године почиње да се спроводи и нови циклус Еразмус+ програма који ће трајати до 2027. године и важно је да знамо шта нас то све чека, односно које све прилике можемо да искористимо док смо млади и студенти.

.

Поштоване колеге,
Еразмус пројекти омогућавају студентима низ могућности које се реализују са партнерским установама Академије у склопу Еразмус пројеката од којих су неке везане за реализацију стручних пракси/усавршавања или рад у привреди у тим државама. Детаље у вези са могућностима које наша Академија нуди својим студентима у оквиру Еразмус пројекта можете чути на инфо дану који ће се одржати 10.3.2022. од 10 часова путем онлајн платформе на линку

.

Компанија PRODYNA d.o.o. иновативна ИТ консултантска компанија, специјализована у области дигиталног пословања, у оквиру споразума о сарадњи ће, на студијском програму Интернет технологије, за студенте треће године на предмету WEB програмирање PHP 2, код предметног наставника др Ненада Којића, одржати стручно предавање у петак, 25.2.2022. године, у онлајн окружењу у периоду од 11 до 13 часова.