Стручна предавања | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Стручна предавања 

Стручно предавање компаније Prodyna
Милош Николић, Senior IT Consultant и Software architect компаније 
Предавање по позиву: Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја

Стручно предавање на тему „Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја“ из угла директора Функције поштанске мреже ЈП „Пошта Србије“, Срђана Јовановића, одржано је у уторак 14.05.2019. од 13х у просторијама наше Високе ИЦТ школе. Предавању су присуствовали ученици Средње техничке ПТТ школе и студенти СП Поштанско-логистички системи и Поштанске и банкарске технологије, као и њихови наставници.

DExpress Carreer days у Високој ICT школи
Као резултат дугогодишње успешне сарадње курирске компаније DExpress и СП Поштанско-логистички системи, у понедељак 8. априла 2019. године одржан је први дан DExpress Carreer days, у Високој ICT школи. 
Циљ овог пројекта јесте да омогући повезивање наших студената са једном од најперспективнијих експрес курирских служби на територији Србије.  Омогућавањем оваквог контакта, компанија може да запосли стручне младе људе према критеријумима које је унапред дефинисала, док велики број квалитетних кандидата добија прилику за праксу или отпочињање каријере.
Bex Career Day у Високој ИЦТ школи

Дугогодишња сарадња са компанијом Bex Express 12.03.2019. имала је један нови облик: Career Day посвећен компанији Bex.  У оквиру овог дана, имали смо више активности, где је за почетак извршни директор Зоран Загорац одржао предавање студентима и ученицима средње ПТТ школе о принципима рада BEX курирске службе, са посебним освртом на технологију курирског процеса у самој компанији.

Упутнички промет у Пошти Србије

Катедра за поштанско-логистичке системе, традиционално, у циљу повећања сарадње са привредом, организује у просторијама Школе предавања из струке, уз посебно задовољство када су предавачи наши бивши студенти. У складу са том традицијом, у четвртак 21.02. 2019. организовано је стручно предавање нат ему „Упутнички промет у Пошти Србије“.  Предавање је одржао Марко Митрановић спец. струковни инж. саобраћаја, некада наш студент, а сада запослени у ЈП “ПоштаСрбије” у Сектору за оперативне послове финансијских услуга.

Oдржано предавање на тему „Складишни систем као логистички подсистем у оквиру компаније RALU logistika d.о.о."

Вероватно је једно од највећих задовољстава које наставик може да доживи у свом радном веку и могућност да слуша свог бившег студента у улози предавача.

Данас су то задовољство имали наставници студијског програма Поштанско-логистички системи.

Наша бивша студенткиња Марија Милошевић, специјалиста струковни инжењер саобраћаја, пред пуним анфитеатром у Високој ИЦТ школи, у петак 25. 2. 2019. одржала је предавање на тему „Складишни систем као логистички подсистем у оквиру компаније RALU logistika d.о.о."

Савремени експрес и логистички сервиси Поште Србије у функцији развоја е-трговине

Потреба усавршавања студената струковних студија неизоставно укључује сарадњу са различитим привредним ентитетима, пре свега у циљу проширивања постојећих знања студената из стручних области. Сарадња ЈП „Пошта Србије“ и Школе показала се, у досадашњем раду, веома успешном и то кроз различите облике.

Логистички процеси у компанији за производњу архитектонског алуминијума

За студенте и наставнике студијског програма Поштанске и банкарске технологије и Поштанско-логистички системи Високе ICT школе у уторак 27.2.2018. године одржано је стручно предавање на тему „Логистички процеси у компанији за производњу архитектонског алуминијума“. Предавач је био бивши студент ове Школе инг. Дејан Граховац, менаџер логистике у компанији Техномаркет д.о.о. из Панчева.

Маркетиншке услуге
Потреба усавршавања студената струковних студија неизоставно укључује сарадњу са различитим привредним ентитетима, пре свега у циљу проширивања постојећих сазнања студената из стручних области. Сарадња ЈП „Пошта Србије“ и Школе показала се, у досадашњем раду, веома успешном и то кроз различите облике. У складу с тим, за студенте и наставнике студијског програма Поштанске и банкарске технологије у среду 22.2.2017. године, мр Горица Миловановић-Браковић одржала је још једно предавање по позиву, овог пута на тему „Маркетиншке услуге оглашавања Поште Србије“.
Утицај е-трговине
За студенте и наставнике студијског програма Поштанске и банкарске технологије Високе ICT школе у среду 1.3.2017. године одржано је стручно предавање на тему „Утицај е-трговине на пословање и развој поштанских и курирских компанија“. Предавач је био господин Дамир Трнинић, оснивач и директор компаније dooConsult који је уједно задужен и за пројекат развоја е-трговине у Пошти Србије.
Одржано стручно предавање на тему "Заштита проналазака који се примењују на рачунару"
У среду 11.5.2016., одржано је трочасовно стручно предавање на тему "Заштита проналазака који се примењују на рачунару", које је одржала MSc. Мирјана Јелић, Помоћник директора Завод за интелектуалну својину. У току предавања, на врло јасан и занимљив начин, студентима су објашњени основни појмови који се односе интелектуалну својину, са посебним освртом на права и могућности код примена на рачунарима.
Велико интересовање за ''Електронску трговину''

У уторак 23. априла 2013. године мр Дамир Трнинић, дипл.инж., оснивач консултантске и IT фирме dooConsult d.o.o. одржао је у нашој школи предавање по позиву на тему ''Електронска трговина''. Предавању је, поред наставника Школе, присуствовао велики број студената студијског програма Поштанске и банкарске технологије.