ORACLE академија | Стручни курсеви, Базе података | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

ORACLE академија 

ORACLE acadamy @ Visoka ICT skola

 

ORACLE је водећа компанија која покрива сервисе база података и информационих система, као и Java програмских решења. Компанија остварује и сарадњу са едукационим установама у свету, обезбеђујући при том сопствене ресурсе и експретизу, а све у циљу едуковања младих стручњака из области ICT-a.

Одсек Висока ICT Школа је од 2009. године члан ORACLE Академије (OracleAcademy) у оквиру програма ICS (Introduction to Computer Science). Студенти Одсека Висока ICT Школа на основним студијама могу бесплатно слушати програм "Oracle Database Design and Programming with SQL" у оквиру предмета Практикум из база података. Овај курс отвара могућности за даље усавршавање из области програмирања и коришћења релационих база података.

После одслушаног курса, студенти су оспособљени за полагање теста у оквиру сертификације „Oracle Database: SQL Certified Expert“. Уколико желе, студенти самосталноу организују и плаћају тестирање у PearsonVU центрима који пружају услуге тестирања. Школа може да обезбеди ваучере за попуст од 25% за трошкове полагања сертификата.

Више информација о курсевима компаније ORACLE: https://academy.oracle.com/index.html