О студијском програму | Студијски програми, Основне студије, Банкарство и пословна информатика | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

О студијском програму 

Студијски програм који обједињује знања и вештине из области информационих технологија, примењених у свим врстама пословања, као и савременог банкарства.

Овај програм је намењен студентима чији је циљ да стекну широко разумевање информационих система и њихове улоге у пословном окружењу и који желе да развију интердисциплинарни приступ управљању ИТ бизнис пројектима.

Дипломираним студентима се на овај начин омогућава успешна каријера у области пословне информатике у јавном и приватном сектору, међународним организацијама, банкама, као и проходност за даље школовање, било у Србији или на универзитетима у иностранству.

Више информација о предметима који се слушају на студијском програму можете погледати овде.

На пријемном испиту за смер "Банкарство и пословна информатика" кандидати бирају да полажу: Тест опште информисаности и информатичке писмености или Тест из Математике. Питања за Тестове можете наћи у Информатору".


Циљеви и исходи овог студијског програма су:

 

  • Стицање способности (знања и вештина) студената из области пословне информатике.

  • Стицање способности (знања и вештина) студената из области банкарства.

  • Стварање специјализованих руководилаца ИТ пројеката и особља способног за заузимање виших позиција у компанијама.

  • Оспособљавање студената за брзо прилагођавање технолошким променама у пословним системима у области ИТ-а, како би се постигла конкурентска предност.

  • Развијање способности примене расположивих алата пословне интелигенције у изазовним и захтевним околностима у оквиру пословног система.

  • Стварање бизнис ИТ консултаната и пројект менаџера у области пословне информатике, пословне трансформације и дигитализације.

 


 

Реч шефа студијског програма Банкарство и пословна информaтика

 

 Добро дошли на студијски програм Банкарство и пословна информатика!

На прагу сте најузбудљивијег периода Вашег живота, и сваки члан нашег колектива, ИЦТ одсека академије АТУСС, је посвећен да тај период буде изузетно лепо и богато искуство за Вас.

ИЦТ одсек академије АТУСС, носи скоро пола века искуства, културе, традиције и посвећености сваком појединачном студенту. Поред тога, наши погледи су окренути и ка будућности. Стога, пратећи најновије тржишне трендове, је и настао студијски програм Банкарство и пословна информатика. Оно што је окосница целог студијског програма је јак инустријско научни интерфејс, предмети из технолошког менаџмента, као и практичан софтверски рад. Управо они ће начинити темеље Вашег личног и пословног развоја и припремити Вас за тренутак уласка у Ваше пословне каријере.

Уживајте у сваком свом студентском дану и запамтите да Вас окружује подршка. Дајте све од себе у свему што радите, останите позитивни, забављајте се и смејте се.

Желим Вам лепо студентско путовање кроз знање и дружење!

 

 

Мишљења наших студената:

 

Дуња Ивковић,
19/19
Моје искуство по питању уписа на Високу ICT је врло једноставно, за њу сам сазнала на интернету, тражила сам нешто што сам замислила у својој глави и наишла сам на прави смер, а то је банкарство и пословна информатика. На том смеру може се научити доста ствари које нам могу помоћи у будућности света технологије.

 

Овај смер је спојио економију и информатику у једну целину. Професори деле своја искуства и знања са нама, и усмеравају нас ка бољим одлукама и корацима у наредном периоду.

 

Предлажу нам различите опције како да успемо у послу, чиме да се бавимо...

 

Са знањем постигнутим на крају школовања, може се радити у различитим фирмама, банкама, предузећима, могу се обављати менаџерски послови, електронски послови, финансијски послови, а постоји могућност и бављења програмирањем.
Маја Илић,
73/19
За Високу школу за информационе и комуникационе технологије сам случајно сазнала преко другарице која је ту студирала и на основу њеног позитивног искуства одлучила сам да и ја упишем. Професори су веома стручни и професионални у свом раду и увек су ту да објасне на што лакши начин и да нам помогну у даљем развоју. Атмосфера у школи је пријатна, што верујем да је битно великом броју студената како би се што пре уклопили у ново окружење. Одлучила сам се за смер банкарство и пословна информатика како бих проширила своје знање о финансијама и програмирању и како те две ствари међусобно делују једна на другу, јер живимо у свету где се све више користи електронски начин плаћања. Препоручила бих овај смер свима који су заинтересовани да прошире своје знање о банкарству и пословној информатици.
Драгана Павловић,
181/19
Из ове перспективе, као студент друге године Високе ICT школе (а сада Академије), могу слободно рећи да сам срећна што је баш ова школа била мој избор. Школа је таква да иде у корак са новим трендовима, што ће доста значити за будућу каријеру нас студената. Професори су комуникативни, увек су за сарадњу и преносе знање на најбољи могући начин. Ја сам се одлучила за смер „Банкарство и пословна информатика" јер у данашње време банкарство и ИТ технологије су условно повезани и као такви не иду једно без другог. Практични предмети, као и теоријски, надоградиће Ваше знање и омогућиће да се развијете као wеб програмер. Сви који себе виде у овој области имају моју препоруку како за школу, тако и за смер БПИ где ће проширити своје вештине у банкарству и пословној информатици.