Erasmus 2021-2027 | Erasmus+ | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Erasmus 2021-2027 

slika3

MikroTik академија @ Висока ICT школа

 

Објављивањем студентског водича “Упознај Еразмус 2021-2027” завршени су овогодишњи Еразмус дани који су трајали од 14. до 16. октобра и у чијем је обележавању учествовала и Еразмус студентска мрежа Србије.

Ове године почиње да се спроводи и нови циклус Еразмус+ програма који ће трајати до 2027. године и важно је да знамо шта нас то све чека, односно које све прилике можемо да искористимо док смо млади и студенти.

Нови програм Еразмус+ 2021-2027 поред, скоро дуплираног буџета, који сада износи више од 26 млрд. евра, што је веома значајно јер ће омогућити још већи број учесника него до сада, се заснива на три стуба - Инклузивност и друштвена разноликост, зелени Еразмус+ и дигитални Еразмус+.

Новим програмом настоји се повећати квалитативни учинак његових активности и осигурати једнаке могућности, тако што ће настојати укључити људе различите година, из различитих културних средина и различитог социоекономског положаја. Посебна је пажња је посвећена особама с мањим могућностима, укључујући особе с инвалидитетом, потешкоћама у образовању или мигрантским пореклом, као и особама које живе у руралним и удаљеним подручјима.

Програм ће бити дигитализован и поједностављен за учеснике, посебно захваљујући иницијативи за Европску студентску исправу и измењеној ИТ архитектури за кориснике и универзитете. Програм ће служити као пример јер ће подстицати учеснике да уместо авиона бирају превозна средства са мање емисија ЦО2. Средства из програма Еразаму+ биће усмерена и на изградњу знања и разумевање одрживости и климатске политике. Идеја је да током наредних седам година у новом програму учествује више од 10 милиона људи, што је исти број као у претходних тридесет година, стварајући нову Еразмус генерацију.

Водич можете наћи овде .

Водич “Упознај Еразмус+ 2021-2027” објављује Еразмус студентска мрежа Србија уз подршку Делегације Европске уније у Србији.