Сва oбавештења | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Сва oбавештења 

Позивамо све заинтересоване студенте ИТ-а да у понедељак 19. фебруара, од 18.00 до 19.00 часова, у сали 12, присуствују гостујућем предавању нашег алумнисте Александра Иконића, који је последњих 9 година запослен у компанији Chess.com, тренутно као Software архитекта.

Он ће поделити своја искуства рада у привреди и приближније објаснити шта све подразумева рад на његовој позицији.

О Александру Иконићу

Oбавештавамо да ће Одсек Висока ICT школа, као и сваке године, традиционално одржати догађај под називом „Велика Отворена врата“, у суботу 23. марта 2024. године. Позивамо вас да не пропустите сјајну прилику да дођете и сазнате све детаље о студијским програмима и новој акредитацији, од стране руководиоца студијских програма.

Напомена: следећа редовна Отворена врата, са службеником у маркетингу, биће одржана у петак 23. фебруара 2024. године, са почетком у 11 часова.

Позивамо све мастер студенте, као и студенте ИТ-а и КТ-а друге и треће године, да 27. фебруара, од 17.00 до 18.00 часова, у сали 12, присуствују гостујућем предавању нашег алумнисте, Михаила Јоксимовића, који је запослен у компанији Мicrosoft kao Senior Software Engineer.
Назив предавања: Контејнеризација, виртуелизација и изолација - када, како и зашто

Позивамо све заинтересоване студенте ИТ-а да у понедељак 12. фебруара, од 18.00 до 19.00 часова, у сали 12, присуствују гостујућем предавању нашег алумнисте Вељка Рајковића, који је запослен у компанији Vicert као Software Developer и Team Lead.
Тема предавања: "Рад у привреди, процес регрутације и свакодневне активности на позицији програмера"

Компанија Интермино позива све студенте да се код њих пријаве на бесплатну стручну праксу која почиње 4. 3. 2024. године (ПРИЈАВЕ трају до 1. 3. 2024. године). Све детеље о пракси можете пронаћи на следећој презентацији.

У потрази смо за младим талентима!

Централна техника (ZT) је носилац техничког „KNOW-HOW“ у оквиру STRABAG SE.
Да бисмо ојачали техничку конкурентност концерна за будућност, ми у ZT константно развијамо ово знање како бисмо осигурали висок квалитет наших услуга. Радимо у многим различитим областима, укључујући: архитектуру, грађевинарство, MEP, геотехнику и изградњу тунела. Уколико си студент смера електротехнике и у потрази си за стицањем практичног искуства, пријави се! Унапред се радујемо да те упознамо!

Задаци

Поштовани студенти, у прилогу можете видети извештај комисије за разматрање студентских молби за умањење школарина у школској 2023/2024.
Evropsko takmicenje

 

Позивамо све заинтересоване студенте да се пријаве на овогодишње ICT такмичење које ће се одржати у оквиру Huawei европске регије.

Студенти имају могућност да се пријаве за Innovation Competition.

Тема је AI и треба савладати Huawei алате за AI.

Такмичење има три нивоа - Национални, Регионални и Глобални.