Новости | Erasmus+ | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Новости 

06.07.2023.

slika3

Јавни позив за пријаву кандидата за КА131 мобилности Еразмус+ програма према програмским земљама Европе можете наћи на следећем линку.

27.03.2023.

slika3

У оквиру нове ОЛС платформе (електронске платформе за учење језика доступне учесницима Еразмус+ пројеката мобилности) постоји могућност приступа платформи за учење страних језика за све студенте и запослене невезано од учествовања у мобилностима. Довољно је само да се региструју у складу са упутствима и бесплатно уче језик по жељи. Ограничења у погледу броја језичких курсева не постоје. Учесници мобилности, поред језика мобилности земље у коју иду, могу учити и било који други језик(е) који желе. Од јесени 2022. доступни су MOOCs са материјалима за учење следећих језика: енглески, немачки, француски, италијански и шпански до нивоа Б2 и уводни MOOCs за преостала 22 језика. Од пролећа 2023. године – очекујe се постављање материјала за преостале језике и материјала за друге нивое како би се покрили сви језици Еразмус+ пуноправних учесница програма. Више информација, као и информације о приступу платформи, можете наћи на следећем линку.

07.02.2023.

slika3

Јавни позив за пријаву кандидата за КА131 мобилности Еразмус+ програма за студенте и особље Академије техничко-уметничких струковних студија према програмским земљама Европе можете наћи на линку

23.01.2023.

slika3

Фондација Темпус 31. јануара 2023. године организује конференцију под називом „Предузетничко учење и млади – истражите Еразмус+ могућности”. Конференција се одржава уживо у хотелу „88 Rooms” у Београду, Таковска 49.Прелиминарну агенду догађаја можете погледати овде.

Учешће на конференцији је бесплатно, а број учесника на догађају је ограничен. Радни језик је српски, а за једночасовно излагање на енглеском језику биће обезбеђен симултани превод.

Конференција је намењена младима и онима који су активни у омладинском сектору, а у фокусу је предузетништво младих, вештине потребне актерима у омладинском сектору за бављење предузетништвом и могућности које за то пружа Еразмус+ програм.

Заинтересовани могу да се пријаве путем кратког регистрационог формулара, а пријављивање је отворено до среде, 25. јануара 2023. године до 23.59 часова.

Све додатне информације можете да добијете упитом на имејл youth@tempus.ac.rs или позивом на број телефона 011 33 42 430, опција 5.

25.10.2022.

slika3

У току је пријава на конкурс за обављање стручне праксе у Erasmus Office на универзитету АЛКУ у Алањи, Турска. Више информација можете пронаћи у документима испод.

Прилог 1, Прилог 2

29.08.2022.

slika3

Различита искуства студената са других Одсека наше Академије који учествују у Еразмус+ програму у оквиру пројекта мобилности КА131 можете наћи у документима испод.
Ова могућност ће бити доступна и студентима нашег Одсека у наредној школској години. Конкурс и важни датуми ће бити накнадно објављени. Пратите све вести на овој страници и учествујте!
Срећно!

Stručna praksa u Pragu , Stručna praksa u Budimpešti , Stručna praksa u Lisabonu

07.07.2022.

slika3

Јавни позив за пријаву кандидата за КА131 мобилности Еразмус+ програма за студенте и особље Академије техничко-уметничких струковних студија према програмским земљама Европе можете наћи овде

07.06.2022.

slika3

Детаљне информације о томе шта подразумевају Erasmus+пројекти мобилности у области високог образовања можете пронаћи овде