Спорт | Школа, Лабораторије | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Спорт 

Наставни садржаји се остварују на отвореним и затвореним спортским теренима.

Отворени спортски терен се налази у дворишту Школе.

Терен је ограђен и прописно обележен. Димензије терена су одговарајуће за одржавање часова, тренинга и утакмица Спортске дисциплине:

  • рукомет,
  • - фудбал,
  • - кошарка.

 

У оквиру терена се налазе:2 обележена кошаркашка терена са 2 x 2 кошаркашке табле са кошевима.За потребе фудбала и рукомета: 2 гола са прописним мрежама. На отвореним теренима на излетиштима у околини Београда се организују пешачке туре на Трим и планинарским стазама.

 

Наткривен спортски терен

У дворишту Школе је подигнута модерно опремљена балон хала која је на располагању како студентима тако и запосленима у школи за све врсте спортских активности.

 

Школи је омогућено коришћење терена у шест једностаних терминима недељно за одигравање фудбалских и рукометних часова, тренинга и утакмица.

 

Спортска дворана

У школској згради се налази спортска дворана у којој се одвијају бројни садржаји. Сала има флексибилне кошеве и одбојкашку мрежу, као и довољан број квалитетних кожних лопти за часове кошарке и одбојке. За потребе аеробика и осталих вежби на тлу постоји 6 већих и 10 мањих струњача, као и 24 мање одговарајуће простирке, 30 вијача и 20 мањих тегова за вежбе снаге. Ту се налазе 3 стола за стони теннис са рекетима, мрежицама и довољнним бројем лоптица. У кабинету за спорт се налази већи број свих врста лопти, прибор за тенис и бадминтон.

 

Спортске екипе Школе активно учествују у такмичењима Београдског универзитета, као и на сусретима виших школа Србије. Студенти из године у годину постижу запажене резултате. Школске витрине красе бројни пехари и медаље.

 

Затворени базен - Настава пливања, рекреативно пливање, ватерполо и обука непливача се организују на затвореним базенима Спортског центра Ташмајдан.