. | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Студијски програм Поштанско-логистички системи уз медијског партнера Pluton Logistics, у сарадњи са компанијама из области поштанског саобраћаја и логистике, организовао је први Career Day у просторијама Одсека Висока ICT у среду 15.12.2021. године. На првом Career Day учествовале су четири компаније: DExpress, Bex, Nelt и DTS (Delta transportni sistem). И Средња техничка ПТТ школа је узела учешће у овом догађају кроз организовану посету ученика трећег и четвртог разреда стручним предавањима, као и кроз учешће наставника на округлом столу.

Студенти су имали прилику да посете штандове компанија, упознају се са њиховим радом, добију информације од значаја и присуствују излагањима на три стручна предавања
 
  • Аутоматизација доставне мреже применом пакетомата (Сандра Пиштољевић и Тијана Мијаиловић, DExpress)
  • Bexexpress - досадашњи развој и планови (Зоран Загорац, Bex)
  • Логистичке услуге (Слађан Благојевић, Nelt)
 

Округли сто под називом „Унапређење сарадње образовања и привреде“ одржан је са циљем представљања дуалног модела образовања који је текуће школске године акредитован као модул на студијском програму Поштанско-логистички системи. Детаљно су представљени разлози за започињање дуалног образовања, као и неопходна процедуру коју компаније треба да покрену приликом ангажовања у овом моделу. Такође, компаније су упознате са могућношћу потписивања споразума о пословно-техничкој сарадњи, којим би се омогућили сви облици међусобне сарадње у најбољем интересу студената овог студијског програма.

Слике са овог догађаја можете погледати овде.