Microsoft Imagine 

 

Microsoft Imagine програм Бесплатни лиценцирани софтвер за студенте

Висока школа струковних студија за информационе и комуникационе технологијe je дугогодишњи претплатник на Microsoft-ov програм MSDNAA (Microsoft Developer Network Academic Alliance) затим Microsoft DreamSpark, а сада под називом Microsoft Imagine, којим се свим запосленимa и студентима са активним статусом омогућува да потпуно бесплатно користе лиценциран софтвер ове компаније.

Претплата обухвата оперативне системе (workstation и server) компаније Microsoft, као и развојне алате (Visual Studio) a софтвер се може користити исклључиво у научно образовне сврхе.

Процедура за наручивање софтвера одвија се на адреси http://e5.onthehub.com/WebStore/ProductsByMajorVersionList.aspx?ws=cdf62b51-889b-e011-969d-0030487d8897&vsro=8&JSEnabled=1

Претходно је непоходно да се обратите библиотекару Школе (обавезно понети индекс и личну карту), како би Вам благовремено био отворен налог за коришћење овог сервиса. За отварање налога потребно је да поседујете школску имејл адресу, након чега ће Вам на исту стићи потврда о успешној регистрацији са подацима (корисничко име и лозинка) као и линком за приступ овом сервису.

Важне напомене:

  1. Прихватањем услова коришћења овог програма корисник се обавезује да неће исти неовлашћено копирати и користити у комерцијалне сврхе или дати трећем лицу на коришћење.
  2. Софтвер можете преузети директно са адресе Microsoft-овог Imagine програма.
  3. Серијски бројеви и упутства потребна за инсталацију софтвера се налазе на Вашем Microsoft Imagine налогу.