Стручно предавање - Михаило Јоксимовић, Senior Software Engineer у Мicrosoft-u | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Стручно предавање - Михаило Јоксимовић, Senior Software Engineer у Мicrosoft-u 

Позивамо све мастер студенте, као и студенте ИТ-а и КТ-а друге и треће године, да 27. фебруара, од 17.00 до 18.00 часова, у сали 12, присуствују гостујућем предавању нашег алумнисте, Михаила Јоксимовића, који је запослен у компанији Мicrosoft kao Senior Software Engineer.
Назив предавања: Контејнеризација, виртуелизација и изолација - када, како и зашто

Опис: Контејнери су данас de-facto стандард за развијање и дистрибуцију апликација. Поред тога, спадају и у једно од неопходних знања које сваки инжeњер мора поседовати. Предавање ћемо отворити са кратким историјатом о томе зашто су контејнери настали, како је Docker постао доминантно решење и које су разлике између контејнера и VM. Затим тога ћемо ући у детаље око тога како контејнери раде на Windows-u и Linux-u, шта је тзв. OCI стандард и зашто је битан, шта је runtime за контејнере и како се разликује на Windows-u и Linux-u. Предавање ћемо завршити са интересантним детаљима о томе како контејнери раде на Windows-u "испод хаубе" и како се све то мапира на Linux оперативни систем.

О Михаилу Јоксимовићу

Михаило Јоксимовић је завршио смер Интернет технологије на Одсеку Висока ICT школа 2012. године, након чега је на Сингидунум Универзитету завршио мастер студије (MS, Data science).

Осим у Microsoft-u на позицији Senior Software Engineer, радио је, између осталог, и као:

- Freelance Web Developer

- Lead Developer u First Beat Media Inc.

- Senior Software Engineer u Chess.com

- Senior Software Engineer u DIG AG

- Senior Software Engineer u JAGGAER

- Co-Founder & Developer @ Domainero.com"